Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2014 19:17 - Праведен живот вбесява злото.
Автор: pravedenjivot Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1618 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Кой е най-бързия и сигурен начин да разобличите злото? Кажете "Праведен живот". Изправете се на обществено или публично място, с много хора и кажете "Нека да поговорим за "Праведен живот", и наблюдавайте реакциите на хората.

Някои действително ще се заслушат и ще кимат одобрително. Но ще има и хора които веднага ще реагират отрицателно, като естеството на реакциите може да се оцени от 0 - почти неутрални, през - 5 силно негативни до -10 бурно отрицателни.

Защо има хора, които реагират толкова бурно само при споменаването  на израза "Праведен живот"? При това реагират сякаш ги биете с дебела тояга и лошо ги псувате и обиждате. А всъщност, нищо такова не се случва. Напротив, говорим им за доброта, толерантност, взаимно зачитане, търпение, истина.

Причината е, че воденето на Праведен живот убива злото и злото много добре го знае. Майстор Ли Хонгджъ казва "Една праведна мисъл може да победи 100 злини." Затова злото не търпи да се говори за добрини и прави това, което си знае - реагира лошо, с омраза, злъч и отрова.

Но не бива да бъркаме тези реакции на злото със самите хора, които то е обсебило. Това са две различни неща. Всеки човек има добра и лоша страна и неговата грешка е в това, че е допуснал в себе си да надделее злата същност, представена от тъмни и прогнили демони. Тогава тя започва да вилнее и да говори от негово име.

Когато попитате такъв човек, "Защо реагираш така, сякаш някой тук те бие, мартретира и издевателства над тебе?", той ще се стъписа и ще се зачуди какво да отговори. Продължете, "Аз ти говоря за добрина, разбирателство, уважение, зачитане, сътрудничество... Не е ли по-добре да подхождаме човешки един към друг, вместо да се обругаваме взаимно?"

Той наистина ще се стъписа и няма да знае какво да отговори, но даже злото да се окопити, то отново ще премине в нападки, обиди, омраза. Но този път ще е очевидно, че това поведение е зло. В момента може да не спасите този човек от злото или поне така да Ви се струва, но ако го направите с чисти и Праведни мисли, с уважение (назависимо от поведението му), ако не веднага, то по-късно този човек ще се замисли, а това може да е началото на промяна и добрината да надделее и победи.


Тагове:   зло,   добро,   праведен живот,


Гласувай:
4


Вълнообразно


1. анонимен - аз не съм срещал нито един човек, ...
11.01.2014 20:02
аз не съм срещал нито един човек, който го вълнува темата "праведен живот"
цитирай
2. pravedenjivot - 100 милиона практикуват Праведен живот от 22 години насам
13.01.2014 18:54
100 милиона жители на Земята практикуват усилено от 22 години насам Праведен живот и самоусъвършенстване по най-праведната система за самоусъвършенстване за цялата човешка история - Фалун Дафа )Великият Закон на Вселената - Истина, Доброта, Търпение) под вещото ръководство на Майстор Ли Хонгджъ. Официалният сайт на Учението има и българска секция на този адрес - bg.falundafa.org. Освен това милиони други хора водят от десетилетия Праведен живот тихо и без да се натрапват на заобикалящия ги свят - такива са повечето последователи на праведни религии като християнство, будизъм, даоизъм и др. Съществуват и множество последователи на други Праведни учения - Йога, Чигонг, Тантризъм, Чиста земя, Бойни изкуства и редица други, където воденето на Праведен живот е изискване "преди всичко останало" за постигане на успех. Например, Йога е нищо без първите две, фундаментални стъпки - Яма и Нияма (не убивай, не лъжи, не кради, радвай се на това, което имаш, и т.н.). В Истинските бойни изкуства, които се практикуват без показност, изискването за Морал е над всичко и е абсолютно неотменимо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pravedenjivot
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 26647
Постинги: 17
Коментари: 11
Гласове: 40
Архив