Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2014 16:14 - Здраве.
Автор: pravedenjivot Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 823 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.07.2014 16:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Днес  ще споменем нещо повече по проблема здраве. Могат да се посочат доста причини за влошаване на Вашето здраве:

  • - замърсеният въздух;
  • - отровената с химикали почва;
  • - некачествената питейна вода;
  • - третираната с безброй химикали земеделска продукция;
  • - нарушаването на озонния слой;
  • - засилващия се парников ефект;
  • - хаотичните реформи в здравеопазването;
  • - незаинтерисоваността на лекарите;
  • - безхаберието на последните 3 - 4 правителства;
  • - недостатъчното образование;
  • - наркотиците, алкохола и цигарите ...

Ако се постараете и задълбочите, вероятно ще увеличите списъка с още десетки, стотици и даже хиляди причини. Но правилото гласи: Изброените по-горе причини (и всички неизброени) са доста по-малко от 1% от причините за влошаване на Вашето здраве. Останалите 99% сте Вие!

image

Фактически Вашето здраве зависи ИЗЦЯЛО от Вас! А горният списък не е на причините, а на Вашите оправдания за влошеното Ви здраве. Истината е, че никакви външни фактори не са в състояние да влошат или подобрят Вашето здраве. Т.е. здраве не може да Ви бъде отнето или прелято отвън.
 

Остава единствения вариант - да се заемете с този въпрос и да поемете отговорност за здравето си ЛИЧНО. Макар, че казаното до тук е съвсем ясно, аз съм сигурен, че Вие ще търсите и най-малката сламка за да се хванете все пак за някаква външна причина. Уви, външните причини не играят никаква роля и това не подлежи на никакво съмнение.
 

Министерство на здравеопазването, Здравната каса, болниците, лекарите нямат отношение към Вашето здраве (макар че в наименованието им така пише). Това са институции, които се занимават с Вашите болести. А какво е необходимо да направите за своето здраве ще научите само и единствено когато поемете лична отговорност за него.
 

По този въпрос отдавна вече всичко е казано, но за да го научите и най-важното - да го приложите, е необходимо да се ангажирате лично. Това правило, важи с пълна сила и за другите Ви проблеми - пари, любов, успехи, напредък ... Приложете го с пълна сила и с Вашето здраве ще настанат чудеса. В този процес ние (в т.ч. и чрез тази статия) можем да играем само скромна, второстепенна роля на подбудители.
 

Пиша Ви този материал и сърцето ми се свива, защото знам, че то ще мине покрай ушите Ви. Вероятността да извлечете ползата от него е 1 : 1 000 000. Уви, докато човек не изгуби здравето си, докато не легне на операционната маса, не може да осъзнае за какво става дума. Най-засегнати от това са хората под 35 години, а тези над 35 са вече доста обезкуражени. Великите истини са много ... прости.



Тагове:   здраве,   здравето,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pravedenjivot
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 26641
Постинги: 17
Коментари: 11
Гласове: 40
Архив