Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2014 19:09 - Да сочим недостатъци - е грях!
Автор: pravedenjivot Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 837 Коментари: 1 Гласове:
1



Да сочим по повод и без повод чужди недостатъци, е непростим грях и магистрален път към небитието. В това няма нищо праведно, освен да тормозим хората около себе си. Това, че някой друг има недостатъци, с нищо не ни прави по-добри от него.

Особено в политиката, това е приело пандемични мащаби - всеки от всеки е недоволен и така всички заедно вървят с уверена стъпка по надолнището, от където няма връщане назад. От друга страна, това е добре, защото вече и слепите виждат какво означава политик и много скоро тази отживелица ще си отмине, завинаги.

Омразата (защото това е соченето на недостатъци, особено когато го правим публично) е грях, независимо от какви подбуди го правим. Нищо не оправдава проявите на омраза. Това е тежък грях, който ще е трудно да изплатим, ако изобщо успеем да го изплатим.
 
С какво да заменим омразата (соченето на недостатъци)?

С любов! Кому е нужно да гледаме недостатъците и какво (освен грях - карма) печелим от това? Не е ли по-добре да се възхищаваме от успехите на човека до нас? От неговите постижения? От неговата Добрина? От неговите заслуги?

Какво печелим от проявите на внимание, любов, одобрение? - Добродетел (Дъ) - обратното на карма (грях). А с много Добродетел получаваме Благословии за Блажен живот и Просветление.



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. zaw12929 - Печелим болести Поздравявам ви ...
18.01.2014 13:43
Печелим болести
Поздравявам ви за смелостта да казвате истината
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pravedenjivot
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 26554
Постинги: 17
Коментари: 11
Гласове: 40
Архив